T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / MERKEZ - Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi

eTwinning Doğanın Yansıması Projesi

18-01-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖĞRENCİLERİN YAŞI

Öğrenci Yaşları=15-18

PROJENİN KISA AÇIKLANMASI

Projemizde amacımız kadının insana, insanlığa dokunuşu anlatmak. Dünyada kadının eğitimli olması, toplumunda eğitimli ve özgür olması demektir. Bu proje ile öğrencilerimizin ilham alacağı, adını yaptığı çalışmalarla duyuran kadınları tanımalarını sağlayacak ve kendilerine rol model bulmalarına ve bu örnekler sayesinde kendilerini tanımalarına da rehberlik edeceğiz.

PROJENİN HEDEFİ

Faklı okullardan karma takımlarla çalışacağız. Çeşitli alanlarda ilkler ile birlikte günümüzde de çalışmalarıyla adını duyurmuş kadınların hayatları Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında incelenecek ve aylık toplantılarda öğrenci sunumları yapılacak.

Twinspace ve e-sergi nihai ürünümüz olacak.

PROJE ORTAKLARI

Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi, Edirne

Şükrüpaşa, 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Edirne

Kemaliye, Vakfıkebir Fen Lisesi, Trabzon

Reşatbey, Vali Ziyapaşa Anadolu Lisesi, Adana

YUSUF Kalkavan Anadolu Lisesi, Mersin

RrugaVasilKamami, Elbasan, Albania

Secondary School PinoMontano, Avenida de PinoMontano, Sevilla, Spain

Strojarska i prometnaškola, Hallerovaaleja, Varaždin, Croatia

https://maps.gstatic.com/mapfiles/transparent.pnghttps://maps.gstatic.com/mapfiles/transparent.pnghttps://maps.gstatic.com/mapfiles/transparent.pngGrupulŞcolarDemosteneBotez, Trușești, România

https://maps.gstatic.com/mapfiles/transparent.pnghttps://maps.gstatic.com/mapfiles/transparent.png

https://maps.gstatic.com/mapfiles/transparent.pnghttps://maps.gstatic.com/mapfiles/transparent.png

 

Hırvatistan, Arnavutluk, Romanya ve İspanya'dan birer, Türkiye'den beş okul çalışma yapacak.


MY NAME IS WOMAN

 

 

MY NAME IS WOMAN adlı etwinning projemizi başarı ile tamamladık, kalite etiketi ile ödüllendirilen öğrencilerimize belgelerini verdik. Projemizde kadının insana, insanlığa dokunuşu anlatıldı. Dünyada kadının eğitimli olması, toplumunda eğitimli ve özgür olması demektir. Projemizde kız öğrencilerimizin ilham alacağı, adını yaptığı çalışmalarla duyuran kadınların hayatları incelendi. Bu kadınlar bilim, sanat, spor veya herhangi bir alanda çalışma yapmış değerlerdi. Geçmişten günümüze örnek olan kadınların hayatları incelendi. Öğrencilerimizin kendilerine rol model bulmaları ve bu araştırmalarla kendilerini tanımaları da sağlandı. Hırvatistan, Arnavutluk, Romanya ve İspanya'dan birer, Türkiye'den beş okul olmak üzere 12 öğretmen ve 93 öğrenci çalışma yaptı. Bu keyifli proje için tüm proje üyelerimize teşekkür ederiz. 

eTwinning Doğanın Yansıması Projesi

DOĞANIN YANSIMASI

Projemizde doğayı okumak ve doğadan öğrenmek temel hedefimizi oluşturmaktadır. Projemizde matematiğin, mühendislik bilimlerinin, fen ve coğrafya bilimlerinin, resim, müzik, şiir, vb. alanların doğadan esinlenmelerini inceleyerek ortaya çıkan çalışmaları web araçları, kodlama, animasyon vb. yöntemlerle aktarmak ikincil hedeflerimizdendir.
Çalışmamızın sonunda öğrencilerin adı geçen alanları ve kendilerini daha iyi tanıyacağına ve gelecekleriyle ilgili hedeflerini daha bilinçli şekillendireceklerine inanıyoruz. Doğru meslek seçiminde de bu çalışma ve gözlemlerin faydalı olacağını düşünüyoruz. Proje sonunda kendi yansımalarını etkileşimde bulundukları arkadaşlarında, öğretmenlerinde ve yaptıkları çalışmalarda göreceklerdir.

 

DOĞNIN YANSIMASI/ REFLECTIONNATURE

Elif Cemre Varol  / Logo yarışması 1.si

 

Doğanın Yansıması adlı projemizde 12 Resim sınıfından öğrencimiz Elif Cemre Varol hem logo hem afiş tasarımında birinci olmuştur.

DOĞNIN YANSIMASI/ REFLECTIONNATURE

 

Elif Cemre Varol  / Afiş yarışması 1.si

25-12-202025-12-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2021 - Güncelleme: 18.01.2023 12:27 - Görüntülenme: 301
  Beğen | 0  kişi beğendi