EDİRNE / MERKEZ - Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi

Değişim Gelişim Benim İşim

eTwinning Değişim Gelişim Benim İşim projemiz.

PROJENİNADI

DEĞİŞİM GELİŞİM BENİM İŞİM

ÖĞRENCİLERİN YAŞI

Öğrenci Yaşları=15-18

PROJENİN KISA AÇIKLANMASI

Projemiz, web2 araçlarını kullanarak pandemi döneminde yaşanılan durumların mizahi yaklaşımlarla ifade edilmesi, motivasyon sağlayıcı yeni fikirlerin oluşumunda hayal gücünün artırılması ve müfradatla entegreli bir şekilde kullanmakla ilgilidir.

1)      Öğrencilerimizin web2 araçlarını kullanmalarını sağlamak

2)      Umudu mutluluğa çevirmek.

3)      Yeni arkadaşlar edinerek birlikte kendini geliştirmek

4)      Pedagojik yenilik sağlamak

5)      Müfredat ile entegrasyonu sağlamak

6)      Öğrencilerimizin teknoloji kullanımını geliştirmek

7)      Covit 19 pandemi döneminde uzaktan eğitim sürecini eğitimsel gelişime ayirmak.

8)      Öğrencilerimizin mizahi yaklaşım yönlerini geliştirmek.

WEB2 ARAÇLARI

Kullandığımız Web2 araçları:
CANVA, WORDART, STORY JUMPER, SURVEY MONKEY, LINOIT,PADLET, PEK THE FLEA, Voki, PADLET

EYLÜL

-Proje ortakları tanışma

-Görev dağılımı ve iletişim bilgilerinin girilmesi

- Blok daveti

DEĞİŞİM GELİŞİM BENİM İŞİM adlı e Twinning Proje logo oymamasında okulumuz 11 Resim sınıfı öğrencilerinden Ecenur Çalışkan'ının çizdiği logo 1. Olmuştur. Öğrencimizin logosu proje logosu olarak seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyoruz.

- İlk webinarımız

- Veli izin belgelerinin toplanması

-Öğrenci ve öğretmenlerin tanıtım fotoğrafları/ videoları ve twinspace'e yüklenmesi

-Başlangıç anketini öğrencilerin cevaplaması

-Öğrencilere CANVA ve WORDART'ın sunulması

_ Afiş, logo ve kelime bulutu çalışmalarımız

-Forum mesajları

EKİM

Yöntem : Yapayarak yaşayarak öğrenme

Öğrencilerimiz Mart-Nisan- Mayıs 2020 de (COVİD 19 pandemisi ) ''Uzaktan Eğitim'' sürecinde ev-eğitim durumlarının mizah yönünden sergileyecek

Yöntem : Teknolojik öğrenme

Öğrencilerimiz Pek the flea web2 aracını kullanarak karikatür çizimleri türetecekler.Her okul bir diğer okul için bir etkinlik (Akrostij şiir) yaratacak ve öğrenciler tarafından LINOIT'E eserler eklenecek.

Her ortak Şehir tanıtımları yapacak.

KASIM

Yöntem : Yaratıcılık,Oyun tabanlı öğrenme

Öğrenciler  story jumper web2 aracı ile hep birlikte doğaçlama bir hikaye yazacaklar.Her ortak bir sayfa yazacak. E kitap oluşturulacak.

ARALIK

Final anketi,proje değerlendirmeleri ve final ürünü

1-Konu:

29-12-202029-12-2020

2-Konu:

Evde Neler Yaptık ? Etkinliğimizde pandemi döneminde farkındalık yaratmak için maskelerimizin üzerine ingilizce sloganlar yazdık. Pandemiyi müfredatımıza entegre ettik. Pandemi ile ilgili kelimeler öğrendik.

29-12-2020

3-Konu:

HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYOR

4-Konu:

Öğrencilerimiz Mart-Nisan- Mayıs- Mayıs  2020 de (COVİD 19 pandemisi ) ''Uzaktan Eğitim'' sürecinde ev-eğitim durumlarının mizah yönünden sergilediler. Karma gruplara ayrılıp Pixton web2 aracını kullanarak karikatür çizimleri ürettiler. HRGSL öğrencilerinin tasarladıkları karikatürler.

29-12-202029-12-202029-12-202029-12-202029-12-202029-12-202029-12-202029-12-202029-12-202029-12-2020

Yayın: 09.10.2020 - Güncelleme: 29.09.2022 14:37 - Görüntülenme: 294